Territori i urbanisme

20/04/2012 La urbanització de Cala Figuera implicaria una gran destrossa i un enorme impacte visual

20/04/2012 El GOB alerta: la urbanització de Cala Figuera implicaria una gran destrossa i un enorme impacte visual

El GOB no ha rebut resposta a les al·legacions presentades el mes d’agost 2011.


20/04/2012. El GOB alerta: la urbanització de Cala Figuera implicaria una gran destrossa i un enorme impacte visual.

El GOB no ha rebut resposta a les al·legacions presentades el mes d’agost 2011.


El GOB va presentar el mes d’agost de 2011 al·legacions a les NNSS de Santanyí. Un dels temes més importants era Cala Figuera – Caló de’n Boira.

El perquè i la solució

Hi ha molts motius per salvaguardar aquest indret de l’edificació. De fet, el nucli actual es troba poc consolidat i amb sòl urbà vacant i per tant, no té sentit l’expansió de la urbanització en un sòl que actualment és una massa densa de pinar amb indubtables valors naturalístics i paisatgístics propis d’una zona de barranc i amb fortes pendents. A més, aquest sòl no disposa dels serveis urbanístics bàsics per què pugui ser considerat sòl urbà, tal i com disposa l’article 1 de la Llei 4/2008, de 14 de maig, de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible a les Illes Balears.

El GOB en les seves al·legacions va proposar a l’equip de govern donar a aquesta zona la qualificació d’Espai Lliure Públic (ELP) dins sòl urbà amb nul·la edificabilitat. D’aquesta manera, aconseguirien salvar l’espai tal i com està.


La construcció implicaria una gran destrossa.

Cal fer esment que el desenvolupament urbanístic d’aquest indret està a més, formanet compromès per la inviabilitat tècnica per projectar una edificació en terrenys amb aquesta caractarístiques (topografia amb forts desnivells, pinar, torrent, etc..) sense que provoqui una gran destrossa i un enorme impacte visual des de la mar.

Tags: cala figuera, santanyi

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents