Territori i urbanisme

12/04/2012 Casserolada per Salvar s’Arenal de Sa Ràpita i Es Trenc. No al macro-hotel!

12/04/2012 Casserolada per Salvar s’Arenal de Sa Ràpita i Es Trenc. No al macro-hotel!

El GOB ha convocat avui matí una casserolada davant del Consell de Mallorca, en motiu de la celebració del Ple que pretenia aprovar un canvi en el Pla Territorial per permetre el macro-hotel davora de la platja de Sa Ràpita. A més, el GOB ha intervingut també en el Ple del Consell. A continuació podreu veure el text de la intervenció.


12/04/2012 Casserolada per Salvar s’Arenal de Sa Ràpita i Es Trenc. No al macro-hotel!


El GOB ha convocat avui matí una casserolada davant del Consell de Mallorca, en motiu de la celebració del Ple que pretenia aprovar un canvi en el Pla Territorial per permetre el macro-hotel davora de la platja de Sa Ràpita. A més, el GOB ha intervingut també en el Ple del Consell. A continuació podreu veure el text de la intervenció.




Intervenció al ple del Consell de Mallorca

Dijous, 12 d’abril de 2012

“Bon dia,

Seré breu en la intervenció que faig en nom del GOB i de tota la gent que aquestes setmanes fa un clam contra la desvergonya política.

Tots sabem que la situació que vivim, per dura i excepcional, exigeix responsabilitat i molt bona gestió per part d’aquells que governen. Els ciutadans però començam a pensar que, o bé, són uns incompetents irresponsables o bé ens prenen per imbècils.

Sentir arguments com el de la creació de llocs de feina per defensar desbarats urbanístics, propis dels anys 70, com el de l’hotel arran de l’arenal protegit de Sa Ràpita, que juntament amb es Trenc conformen l’ANEI d’Es Trenc-Es Salobrar de Campos, protegit alhora per les figures de LIC i ZEPA. Permeteu-me un incís, faig aquesta aclaració perquè el Sr. Rovira deia avui que es confon als ciutadans parlant d’Es Trenc! I siguem clars i sobretot rigorosos Sr. Rovira, certament, Son Durí, que és la finca on es projecte el macro-hotel + camp de golf, està a 2 km i poc (no cinc) de l’arenal d’Es Trenc però, a menys de 200 m de l’arenal de Sà Ràpita, que té els mateixos valors ecològics però, pobre, un topònim menys conegut.

Bé, reprenent el tema, com deia abans, sentir arguments com la creació de llocs de feina per justificar aberracions urbanístiques a l’estil de l’hotel invisible de Sa Ràpita; o intentar fer creure a la societat que “ups” es varen equivocar sumant quan aprovaren la modificació núm. 2 del PTM, justament allà on ara se n’han adonat que el compliment del PTM, tal i com està, fa inviable el seu projecte; o disfressar de sostenible un decret-llei, com fa el Sr. Company al govern, seguint en la mateixa línia, que impulsa el desgovern total urbanístic del “tot s’hi val” i de “tranquils promotors-especuladors, tingueu (o teniu) la seguretat jurídica que vos direm que sí a tot, costi el que costi”, és barroer, pervers i indignant per part d’aquells que s’anomenen la classe política i que protocolàriament hem de tractar de senyors, il·lustríssims i excel·lentíssims.

Ara resultarà que totes les lleis que justament protegien estaven equivocades? El Pla hidrològic que preveia la protecció de les zones humides davant els interessos urbanístics, el PTM a Campos, la Llei d’Espais Naturals a Canyamel, la llei del sòl rústic, la llei de costes estatal que el Sr. Cañete vol modificar per possibilitar activitats econòmiques, com ho diuen, compatibles amb el medi ambient o sostenibles, que encara els agrada més. Per favor….

Aquest govern impulsa el desgovern i saben què vol dir desgovern? idò en paraules d’un catedràtic retirat de ciències polítiques, desgovern vol dir fer les coses malament a posta (no perquè no en sabin més o no siguin capaços) sinó, a posta, allunyar-se intencionadament del bé comú, de l’interès públic alhora de governar, en benefici propi o d’altri amb més capacitat d’influir, que en aquesta terra vol dir, amb més capacitat per posar doblers damunt de la taula (i de vegades per davall).

Sí senyors, vostès, juntament amb el govern Bauzà, impulsen un panorama de desgorvern urbanístic sense precedents en aquesta illa i a més, ho fan amb una actitud de prepotència, de tergiversació del missagte i superioritat insultant.

Els ciutadans no recuperaran mai la confiança amb una política feta d’aquesta manera, amb escenificacions d’acords i declaracions pactades, amagant la veritat perquè és inconfessable i volent fer creure que “els bancs de l’església ballen”.

Ja acab, apel·lant a la responsabilitat i sobretot a la individualitat de cada un de vostès i de les seves consciències sabent que molts de vostès hauran posat el seu auricular auditiu en off quan he començat a parlar perquè no els interessa en absolut l’opinió dels ciutadans, queda ben clar, però tot i això, ho feim, des d’aquí i des de fora, on són molts els que demanen sentit comú i sobretot, i hi insistesc, responsabilitat. Que no sigui cert que aquest sigui el “recuerdo de Mallorca” que vostès promocionen i volen vendre turísticament.”

Tags: casserolada, pla territorial de mallorca, Salvem Sa Ràpita

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents