Territori i urbanisme

08/02/12 Salvem Sa Ràpita! Entrega més de 16.000 signatures contra el Macro-hotel projectat vora la platja.

08/02/12 Salvem Sa Ràpita! Entrega més de 16.000 signatures contra el Macro-hotel projectat vora la platja.
La construcció d’un macro-hotel de 1.200 places just devora s’Arenal de Sa Ràpita i Es Trenc és incompatible amb la seva conservació.

______________________________________________________________________

Dimecres 8 de febrer de 2012

Salvem Sa Ràpita! Entrega més de 16.000 signatures contra el Macro-hotel projectat vora la platja.

La construcció d’un macro-hotel de 1.200 places just devora s’Arenal de Sa Ràpita i Es Trenc és incompatible amb la seva conservació.
______________________________________________________________________

La Plataforma Salvem Sa Ràpita! entrega avui més de 16.000 signatures a la Conselleria de turisme per evitar la construcció d’un Macro-hotel de 1.200 places a Sa Ràpita. Salvem Sa Ràpita! es mostra molt satisfeta de l’espectacular volum de signatures recollides a través de la Web Oficial de Actuable. Aquesta plataforma on-line s’ha convertit els darrers anys en la web de referència per a centenars d’iniciatives ciutadanes i causes socials i ambientals de tot tipus a l’estat espanyol. La iniciativa de Salvem Sa Ràpita, amb 16.489 signatures (7 de febrer) està dins el Top Ten de la web a nivell de tot l’estat.

Video de l’entrega de les signatures davant la Conselleria de Turisme
amb declaracions de la portaveu del GOB Margalida Ramis

La resposta social a més a més, s’ha produït en manco de 3 mesos, essent ara mateix la campanya de més èxit a nivell de les Illes Balears de totes les que s’han posat mai en marxa a aquesta web. Aquest fet és molt indicatiu del grau de popularitat de la platja a Mallorca i també fora de les Illes Balears. El Macro-hotel ha generat preocupació degut al seu impacte ambiental i social. Salvem Sa Ràpita! entén que es tracta d’un projecte sense mesura que es planteja vora la platja verge més extensa de Mallorca (s’Arenal de Sa Ràpita i Es Trenc) i a un entorn únic pel seu gran valor ecològic, paisatgístic i social.  El macro-hotel es vol construir a escassos 150 metres de la platja. Els terrenys on s’ubicaria són molt extensos, arribant casi a les de 20 hectàrees (20 camps de futbol de primera).

La plataforma no comprèn com s’ha pogut mantenir aquest excés de sòl urbà i urbanitzable a Sa Ràpita, sobretot després d’uns anys en que aquest nucli s’ha urbanitzat excessivament producte del boom immobiliari.

Salvem Sa Ràpita es marca l’objectiu d’evitar aquest macro-projecte pels següents motius:

  • Es tracta d’una zona natural emblemàtica d’importància internacional.
  • La seva imatge és usada per promocionar Mallorca turísticament.
  • Afegiria més pressió urbanística al nucli urbà de Sa Ràpita.
  • Trencaria per sempre la vocació residencial i de descans del poble.
  • Consumiria prop de 20 hectàrees de terreny ben conservat de garriga i conreu.
  • Tendria un impacte visual enorme a quilòmetres de distància.
  • Suposaria una massificació continuada de l’Arenal més verge i extens de l’illa.

Solar a on esta projectat l’hotel

Cal tenir present que actualment s’Arenal de Sa Ràpita i Es Trenc pateixen problemes de conservació molt importants fa anys, que el fan perdre arena, bàsicament per mor de la construcció del port esportiu, la retirada de posidònia amb maquinària pesada i l’elevada pressió humana a l’estiu.

Creim que aquest projecte multiplicaria tota aquesta problemàtica i a més generaria nous impactes negatius als seus sistemes dunars, creant una pèrdua de qualitat de la platja.


Tags: sa rapita

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents