Territori i urbanisme

01/12/2011 El GOB es demana com pot ser que el Conseller de Medi Ambient faci de representant públic dels promotors

01/12/2011 El GOB es demana com pot ser que el Conseller de Medi Ambient faci de representant públic dels promotors
Enlloc d’alegrar-se per sentències que avalen la protecció, Company es mostra contrariat per NO haver de pagar indemnitzacions

______________________________________________________________________

El GOB es demana com pot ser que el Conseller de Medi Ambient faci de representant públic dels promotors

Enlloc d’alegrar-se per sentències que avalen la protecció, Company es mostra contrariat per NO haver de pagar indemnitzacions
______________________________________________________________________

Aquest dies hem conegut una sentència, una més, que desmunta la llegenda del “lucre cessant” i una de les grans excuses del Govern de les Illes per desprotegir espais naturals per que s’hi pugui construir. El  Tribunal Superior de Justícia (TSJB) ha desestimat una demanda interposada pels promotors de Ses Fontanelles. Es tracta de la darrera zona humida de Palma, un lloc de gran valor paisatgístic i ecològic tot i estar dins un entorn molt edificat.

Cal recordar que s’hi vol construir un gran centre comercial fa anys, però el projecte va ser suspés pel pacte de Progrés el 2007 a l’espera que la zona fos protegida i incorporada com a pulmó verd al Projecte de Reforma de la Platja de Palma, ara també paralitzat. Es va considerar un punt estratègic fort del projecte de la platja de PALMA.

Ara el TSJB ha desestimat la demanda del promotors, que reclamaven haver perdut casi 7 milions d’euros pel fet d’haver-se decretat aquesta paralització. Pel GOB no és cap sorpresa, de fet és la línia argumental de la justícia fa dècades. Hi ha abundant jurisprudència en aquest sentit i les úniques indemnitzacions solen fer referència a despesa de plànols i paperassa si aquestes s’han produït. Cal recordar que no s’han iniciat gairebé obres en la majoria de zones protegides que el govern vol rescatar amb l’excusa de les indemnitzacions. Afortunadament els tribunals de justícia tenen més que clar que certs governs quin és el vertader “Interès General”.

Fa sols unes setmanes es coneixia una altre sentència a Menorca en el mateix sentit. Els tribunals han desestimat una demanda de la promotora que volia construir a Trebalúger tot i disposar de diverses llicències, desmuntant un cop més la Falsa Amenaça del lucre cessant.  El que resulta sorprenent és que el Conseller de Medi Ambient es mostri molest i contrariat davant els mitjans de comunicació per NO haver de pagar, quan hauria d’estar content per ell, pels ciutadans i pels espais protegits. L’argument de que el govern haurà de pagar 900 milions d’euros als promotors si no els deixa construir es demostra, una vegada més, fals i interessat. És natural que els promotors demanin “la lluna”, però que el Conseller doni la cara pels promotors constantment és insòlit.

El GOB lamenta que el Govern utilitzi els instruments de protecció territorial presentant-los com els causants de la crisi, quan aquesta s’ha generat en part pels propis excessos del boom immobiliàri.

Tags: ses fontanelles, trebaluger

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents