Aigua

04/11/2011 El GOB denuncia un greu abocament d’aigües sense depurar a la mar a Felanitx

04/11/2011 El GOB denuncia un greu abocament d’aigües sense depurar a la mar a Felanitx
Les aigües fecals de la zona de “Cala Serena” a la mar per manca de previsió de l’administració

______________________________________________________________________

4 de novembre de 2011

El GOB denuncia un greu abocament d’aigües sense depurar a la mar a Felanitx

Les aigües fecals de la zona de “Cala Serena” a la mar per manca de previsió de l’administració

______________________________________________________________________

El GOB ha remès una denuncia a la Demarcació de Costes de les Illes Balears i a la Conselleria de Medi Ambient alertant d’un abocament incontrolat d’aigües residuals i fecals al litoral de Felanitx. Aquest abocament es localitza a Es Caló de ses Dones (Cala Serena), fa dies que dura i sembla descontrolat. Es tracta d’un cas greu de contaminació terrestre i marina que estaria afectant molt negativament l’ecosistema litoral i la imatge turística de la zona, devaluant l’entorn més enllà dels punt on s’ha produït degut a la seva dispersió dins la mar. Cal recordar que tota aquesta àrea va ser catalogada fa més de 10 anys com a LIC (Lloc d’Interès Comunitari) per la Conselleria de Medi Ambient degut als seus valors ambientals, sobretot per la importància de les praderies de Posidonia oceanica (alga o negre).

Manca de previsió de l’administració

L’origen del problema es trobaria en una averia de les bombes impulsores que empenyen les aigües brutes de tota la urbanització i l’hotel existent fins a la depuradora de Cala Ferrera. Sembla increïble que un incident contaminant tan important no es pugui evitar o com a mínim solucionar-se amb menys temps per evitar l’afectació a persones i a l’ecosistema litoral.

No és l’únic incident

Una de les problemàtiques ambientals més greus del litoral de Felanitx és precisament aquesta. El GOB ha remès altres dues denúncies per abocaments d’aigües fecals i residuals a la Demarcació de Costes aquesta mateixa setmana. Aquests incidents vulneren la Llei d’Aigües entre altres normatives.

Un dels casos és també especialment greu: Es tracta del deficient estat del clavegueram ubicat a la zona de Sa Bassa Nova de Portocolom, on hi ha una claveguera abocant aigües fecals directament a la mar. La situació es repeteix fa anys sense que s’hi posi cap remei (fotos 1 i 2) tot i que el problema es coneix fa temps.

Darrera l’altre cas hi ha establiment hoteler: l’aparthotel Portomar de Portocolom, situat al Caló de’n Manuell (Cala Marçal) i que ja va ser denunciat públicament aquest estiu pels veïns de la zona. Es tracta d’episodis de contaminació marina que es podrien haver prevengut o que com a mínim es podrien haver solucionat amb més celeritat i d’una forma definitiva.

Tags: Cala Serena,, Felanitx,

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents