Biodiversitat

15/09/11 La proposició parlamentària d’enfonsament de la fragata “Baleares” indica el rumb d’aquesta legislatura

15/09/2011 La proposició parlamentària d’enfonsament de la fragata “Baleares” indica el rumb d’aquesta legislatura.
Enlloc de fonamentar la promoció del turisme complementari en els nostres valors particulars, naturals i culturals, s’aposta per nous consums de patrimoni natural

______________________________________________________________________

La proposició parlamentària d’enfonsament de la fragata “Baleares” indica el rumb d’aquesta legislatura

 

Dijous, 15 de setembre de 2011

La proposició parlamentària d’enfonsament de la fragata “Baleares” indica el rumb d’aquesta legislatura
Enlloc de fonamentar la promoció del turisme complementari en els nostres valors particulars, naturals i culturals, s’aposta per nous consums de patrimoni natural
______________________________________________________________________

L’aprovació avui al Parlament d’una proposició no de llei per reclamar al Govern espanyol l’enfonsament de la fragata Baleares vora la reserva marina de les Illes Malgrats (litoral de Calvià) sembla un bon indicatiu del rumb pel qual el Partit Popular ens portarà aquesta legislatura.

Aquesta dèria, iniciada durant l’etapa de Carlos Delgado i Antoni Rami a l’Ajuntament de Calvià, i que persegueix l’objectiu de crear una mena de “parc d’atraccions” per a bussejadors, és des del nostre punt de vista un autèntic despropòsit ambiental, ja que:

 

  • Tot i que els impactes són manco visibles al fons de la mar, hem de tenir la mateixa consciència ambiental envers l’abocament o instal·lació de materials en els espais naturals terrestres o marins. Sense dubte, seria impensable plantejar una actuació com aquesta a terra ferma en el medi natural.
  • A les Illes Balears no és necessari crear hàbitats artificials per als peixos. El nostre litoral, afortunadament, compta amb abundància d’hàbitats i enclaus altament favorables per mantenir bones densitats de peixos i altres organismes marins, i que per altra banda poden esser altament atractius per al busseig. Nomes fa falta gestionar-los adequadament per què es recuperin (l’exemple de Cabrera és molt il·lustratiu).
  • Aquesta actuació insisteix, com no podria esser d’altra manera, en el model fonamentat en l’ocupació, artificialització o destrucció de nou territori natural per incrementar l’oferta turística. Recordam que l’objectiu fonamental d’aquest projecte és la creació d’un atractiu per al turisme de busseig, una mena de parc d’atraccions submarí. Ja és hora d’abandonar aquest model de creixement.
  • En aquest moment en que més que mai es parla d’estalvi de recursos naturals i de reducció en l’emissió de gasos contaminants, no creim que el millor destí per més de 4.000 tones d’acer sigui enfonsar-les a la mar. El destí més adequat d’aquest vaixell és el seu desballestament i reciclatge.


Des del GOB lamentam que el Partit Popular, amb iniciatives com aquesta, ens porti pel camí de “més de lo mateix”, insistint en el consum de patrimoni natural com a fonament del seu model de desenvolupament econòmic. Pensam que polítiques de promoció turística que valoritzin el nostre exclusiu patrimoni natural i cultural sense dubte serien més convenients. En aquest sentit consideram més responsable invertir esforços  en la conservació i gestió dels nostres espais naturals, entre ells les reserves marines.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents