Territori i urbanisme

06/09/11 El GOB insta a l’Ajuntament de Palma abordar un plantejament racional del model de ciutat, lluny dels grans projectes urbanístics derivats de la inversió privada

06/09/2011 El
GOB insta a l’Ajuntament de Palma abordar un plantejament racional del
model de ciutat, lluny dels grans projectes urbanístics derivats de la
inversió privada
.
En la primera trobada amb el nou batlle, el tinent de batlle d’Infrastructures i Coordinació Territorial i el Regidor de l’Àrea Delegada de Mobilitat, el GOB planteja la necessitat de definir un model de ciutat, i a resoldre, des de la racionalitat, iniciatives urbanístiques que condicionen el futur de la ciutat.
______________________________________________________________________

Dimarts, 6 de setembre de 2011

El GOB insta a l’Ajuntament de Palma abordar un plantejament racional del model de ciutat, lluny dels grans projectes urbanístics derivats de la inversió privada.
En la primera trobada amb el nou batlle, el tinent de batlle d’Infrastructures i Coordinació Territorial i el Regidor de l’Àrea Delegada de Mobilitat, el GOB planteja la necessitat de definir un model de ciutat, i a resoldre, des de la racionalitat, iniciatives urbanístiques que condicionen el futur de la ciutat.
___________________________________________________________________________

En la primera trobada de membres del nou equip govern a Cort i el GOB, s’han posat damunt de la taula qüestions relatives a les iniciatives en matèria de política de mobilitat, el projecte de via connectora i a temes urbanístics concrets com Ses Fontanelles, Son Bordoi, Platja de Palma, etc.

Els representants del Grup Ecologista han posat damunt de la taula, les reivindicacions i el posicionament de l’entitat en aquestes qüestions i han fet arribar les seves propostes concretes en matèria de mobilitat.

La realitat econòmica evidentment condicionarà l’acció de govern i la majoria de les actuacions tractades tenen encara enlaire el finançament (ja sigui públic o privat). En aquest sentit, el GOB ha demanat al Batlle, que les inversions urbanístiques i en infrastructures parteixin de la racionalitat i d’un plantejament integral del model de ciutat, per la interrelació entre els aspectes urbanístics, de mobilitat i les polítiques econòmiques vinculades al foment de l’activitat turística al municipi de Palma.

SES FONTANELLES: l’amenaça de la indemització amenaça alhora la seva protecció.

La proposta contemplada en l’anterior Pla de rehabilitació integral de la platja de Palma era de declassificació de la parcel·la de sol urbà colindant amb l’aquàrium  i la parcel·la de sol urbanitzable de ses Fontanelles. Sabem que això ha generat la petició d’indemintzacions per part dels promotors, però entenem que aquest no pot ser la directriu que marqui la iniciativa urbanística.

Suggerim que la futura planificació estigui marcada pels objectius de recuperar el màxim de zona inundada (creant més zona d’hàbitat potencial per L. barceloi), dur a terme una gestió hídrica fonamentada en el manteniment o millora de les condicions ecològiques i disposar un ús públic ben regulat i respectuós amb la importància ecològica i ambiental de la zona, evitant transformar-la en un típic parc urbà.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents