Territori i urbanisme

04/08/2011 El GOB al·lega les NS de Santanyí amb demandes de retrocedir les propostes de nous polígons industrials, variants i edificació litoral

04/08/2011 El GOB al·lega les NS de Santanyí amb demandes de retrocedir les propostes de nous polígons industrials, variants i edificació litoral.
Cala Figuera i Cala d’Or en el punt de mira del desenvolupament urbanístic proposat a les normes.
______________________________________________________________________

Dijous, 4 d’agost de 2011

El GOB al·lega les NS de Santanyí amb demandes de retrocedir les propostes de nous polígons industrials, variants i edificació litoral

Cala Figuera i Cala d’Or en el punt de mira del desenvolupament urbanístic proposat a les normes.
______________________________________________________________________

EL GOB va presentar la setmana passada al·legacions a les NNSS de Santanyí. Entre les qüestions al·legades cal ressaltar les següents:

Cala Figuera – Caló de’n Boira . Les normes proposen edificar uns terrenys en una massa densa de pinar amb indubtables valors naturalístics i paisatgístics propis d’una zona de barranc i amb fortes pendents. A més, aquest sòl no disposa dels serveis urbanístics bàsics per què pugui ser considerat sòl urbà i requereria el desenvolupament d’un pla especial de protecció.

Cala d’Or. Es proposa la creació de dos nous polígons industrials i de serveis havent-hi sòl urbà que pot assumir les activitats que es proposen en aquests polígons. Aquests a més, indueixen el creixement urbà més enllà de la variant i afecten la zona arqueològica de Ses Roquisses que té actualment incoat un expedient de BIC.

Variant. El tancament de la variant ronda oriental no es correspon a previsions del Pla Director Sectorial de Carreteres ni s’ajusta a la delimitació de l’Àrea de Transició de Creixement (ATC) que estableix el Pla Territorial de Mallorca. Aquesta circumval·lació afavoreix l’expansió del nucli urbà d’una manera desproporcionada.

Tags: cala d'or, cala figuera, calo de'n boira, santanyi

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents