Territori i urbanisme

04/05/2011 El GOB denuncia 20 obres il•legals dins espais naturals protegits de Felanitx.


04/05/2011 El GOB denuncia 20 obres il•legals dins espais naturals protegits de Felanitx.
Els espais naturals de Felanitx pateixen una total desprotecció: construccions il·legals, pedreres i abocadors són motiu de denúncies constants per part del GOB.


Divendres, 4 de maig de 2011

El GOB denuncia 20 obres il·legals dins espais naturals protegits de Felanitx.
Els espais naturals de Felanitx pateixen una total desprotecció: construccions il·legals, pedreres i abocadors són motiu de denúncies constants per part del GOB.



Il·legalitats en espais protegits

El GOB ha fet arribar a l’Agencia de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca (ADU) un paquet amb 20 denúncies de construccions il•legals dins Àrees Naturals d’Especial Interès (ANEI) del terme de Felanitx. Es tracta d’infraccions greus dins espais totalment protegits degut al seu gran valor ecològic i paisatgístic. La majoria s’ubiquen als voltants de Es Carritxó, s’Horta i Cas Concos. Xalets sense cap tipus de llicència, ampliacions d’habitatges, construcció de piscines, pistes forestals…tot un catàleg d’infraccions que estàn fent malbé un dels principals recursos de Felanitx: el seu paisatge.

Fa mesos un grup de veïnats del terme, cansats de veure com es fan malbé alguns d’aquests llocs, van contactar amb el GOB, aportant imatges i documentació sobre els fets que han servit de base per elaborar les denuncies. Anteriorment s’havien adreçat a l’Ajuntament sense cap resposta satisfactoria.

Algunes de les 20 il•legalitats denunciades estàn expedientades per part de l’Ajuntament, que normalment es limita a obrir el l’expedient d’infració, cobrar la infracció i punt. En alguns casos però, el propi Ajuntament sembla estar de part dels infractors. A títol d’exemple veiem com la construcció d’un xalet i diverses pistes forestals a un espai protegit sense llicència ni possibilitat de legalització, denunciada pel GOB, va ser multada amb la ridícula quantitat de 100 euros. Amb exemples com aquest, no és d’extranyar la manca de conservació del Sòl Rústic protegit felanitxer. Igualment greus ens semblen un cúmul de presumptes infraccions urbanístiques al Camp de Golf Vall d’Or i els seus voltants. El GOB sol·licita públicament una investigació d’aquest cas, tant al consistori felanitxer com a l’ADU del Consell de Mallorca.

Pedreres i abocadors
A tot això cal sumar les pedreres fora de control que el terme alberga dins les seves muntanyes, moltes també en espais naturals protegits, i multitud d’abocadors de residus que degraden cada dia més els espais naturals felanitxers. El GOB anima a l’ADU a actuar amb decisió i alhora fa una crida a tots els grups polítics i les institucions de Felanitx perquè després de les eleccions, es faci un gir (independentment de com es configuri el consistori) en la disciplina urbanística i la defensa del valuós patrimoni natural de Felanitx. Cal recordar que la superfície protegida del municipi sols representa prop del 10% del seu territori.

Tags: abocadors, Felanitx,, pedreres

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents