Transport i infrastructures

10/05/2011 Acord via connectora: un engany més

10/05/2011 Acord via connectora: un engany més
I ara que faran en tots els projectes(trams) que ja s’han aprovat inicialment? Els retiraran? Tornaran a començar de zero?…

 


Dijous, 10 de març de 2011

Acord via connectora: un engany més
I ara que faran en tots els projectes(trams) que ja s’han aprovat inicialment? Els retiraran? Tornaran a començar de zero?…


El Consell anuncia avui amb satisfacció que han arribat a un acord per replantejar la via connectora i fer-la amb característiques de desdoblament en comptes d’autovia, però què implica això realment?

  • En principi, respectar l’acord i anunci que feren al 2008 juntament amb el bloc i el que posa la revisió del Pla Director Sectorial de Carreteres, coses que el PSOE havia “oblidat”?
  • Com seran els accessos a la via desdoblada en una via amb tanta permeabilitat pels accessos de les barriades i zones urbanes afectades? Seguirà sent necessari el vial de servei? O deixarà de ser una via “connectora”?
  • Què faran amb els projectes que ja han iniciat la seva tramitació? Accessos a Es Coll de’n Rebassa, Son Ferriol, Son Llàtzer, la connexió amb l’autopista d’Inca a l’alçada d’Alcampo i el “desoblament” entre Son Ferriol i la carretera d’Inca? Tot s’ha projectat amb característiques d’autovia segons detallen els propis projectes tècnics, els retiraran doncs?
  • L’acord d’avui és una escenificació política més per la polèmica que ha generat, genera i generarà la via connectora del PSOE. Un projecte carregat de despropòsits, tant des del punt de vista del projecte com de la seva tramitació com de les disputes polítiques que ha generat que no té altra solució assumible que no passi per la retirada completa del projecte.

Què demanam?

  • que es retiri el projecte
  • que es faci l’estudi previ de mobilitat que vertaderament donarà els arguments per a la millor opció, des de tots els punts de vista.
  • Que es tramiti com un projecte únic amb la corresponent avaluació d’impacte ambiental

Això és l’únic que, des de tots els punts de vista, donaria els arguments necessaris per a plantejar correctament la necessitat o no d’aquesta infrastructura.

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents