Territori i urbanisme

08/03/2011 Demolició total i multa de 120.000 € per construir un xalet il·legal dins una ANEI de Manacor.

08/03/2011 Demolició total i multa de 120.000 € per construir un xalet il·legal dins una ANEI de Manacor.
Davant la passivitat municipal ha hagut de ser l’Agència de Disciplina Urbanística del Consell qui actuï després de diverses denúncies del GOB.


Dimarts 8 de març, 2011

Demolició total i multa de 120.000 € per construir un xalet il·legal dins una ANEI de Manacor.
Davant la passivitat municipal ha hagut de ser l’Agència de Disciplina Urbanística del Consell qui actuï després de diverses denúncies del GOB.


A principi dels anys 90 es va detectar la construcció d’un xalet dins aquest espai protegit de Manacor, molt proper de Sa Mola des Fangar. Es tracta d’un lloc de gran valor ecològic i paisatgístic. Les denúncies contra aquesta construcció de gran impacte, es van iniciar poc després, de fet el primer expedient obert per l’ajuntament és de l’any 1991.

Després de 20 anys de denúncies de diversos veïnats de la zona i del GOB davant l’ajuntament, i de veure com els responsables municipals no feien les passes que els hi pertocaven i a més, responien sovint a les denúncies amb escrits plens ambigüitat, ha arribat una resolució final del conflicte.

L’Agencia de Disciplina Urbanística del Consell ha donat la raó al GOB i als veïnats 20 anys més tard i després d’haver vist i desestimat les al·legacions dels propietaris del xalet il·legal, els ha imposat una sanció de 130.779 euros. A més a més hauran d’esbucar la construcció i restablir el paisatge original, el que multiplicarà per 2 o x 3 la despesa econòmica que hauran d’afrontar.

Les darreres denúncies del GOB, en veure que l’ajuntament no feia cap passa, també havien estat enviades al SEPRONA de la Guàrdia Civil pel fet de constituir un delicte tipificat al codi penal. I és que a Manacor, l’urbanisme funciona massa sovint d’una forma contrària al que seria desitjable, amb ulls grossos i expedients adormits durant dècades dins els calaixos municipals.

És inexplicable que després de 20 anys no s’hagi esbucat aquesta edificació dins un espai protegit que es va començar a edificar dins poc més de 7.000 m2, just devora un cami molt transitat i que ha anat creixent amb els anys davant la pasivitat municipal.  

Cal recordar que es tracta d’una zona de gran valor ecològic i paisatgístic, i que els darrers anys s’ha edificat molt intensament, a vegades fora de la legalitat.

El GOB farà un seguiment de tot el procés fins que aquesta construcció, que mai s’hauria d’haver aixecat, sigui esbucada i el paisatge s’hagi restablit.

Tags: manacor, sa mola des fangar

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents