Transport i infrastructures

10/02/2011 Via connectora, així NO! Ajuda’ns a reclamar seny i sentit comú!

10/02/2011 Via connectora, així NO! Ajuda’ns a reclamar seny i sentit comú!
El GOB llança una campanya per internet per reclamar als responsables polítics seny i sentit comú davant el projecte de nou 2on cinturó-Via Connectora que s’està impulsant des del Consell de Mallorca.

 


Divendres, 10 de febrer de 2011



Via connectora, així NO! Ajuda’ns a reclamar seny i sentit comú!
El GOB llança una campanya per internet per reclamar als responsables polítics seny i sentit comú davant el projecte de nou 2on cinturó-Via Connectora que s’està impulsant des del Consell de Mallorca.


15 km de longitud, amb quatre carrils al nou eix radial que rodejarà la ciutat des del Coll de’n Rebassa fins al polígon de Can Valero, obertura de més de 7 km nou traçat en sòl rústic deixant centenars d’afectats a les barriades de Sa Indioteria, Son Sardina, Sa Cabana, Secar de la Real, camí dels Reis… un mega-projecte que implica la construcció de 14 nous ponts, alguns dobles (entre 6 i 9 metres d’alçada), macro-rotondes on hi cap l’estadi de Son Moix,  i una inversió de 157 mil·lions d’euros… això és el nou projecte de 2on cinturó.



Davant aquest despropòsit, presentat al gener pel Consell de Mallorca amagat sota una falsa retòrica de consens social, preservació del territori, del patrimoni i del paisatge i repte per al desenvolupament econòmic, se’ns presenta com a projecte de progrés un projecte que no és més que més asfalt per a més cotxes, consolidant un model de mobilitat totalment obsolet, ignorant dels reptes ambientals al que ens enfrontam, depredador del territori i amb unes consqüències socials dramàtiques.



Via connectora, així NO

No volem projectes imposats sense consens, que s’allunyen dels compromisos assumits en matèria de política territorial i de carreteres, i del projecte anunciat al 2008 com a alternativa al 2on cinturó, tramitats per parts, en comptes de tramitats com a projecte complet, sense avaluació d’impacte ambiental i per via d’urgència. Sense un estudi de mobilitat integral que no només es centri en avaluar les dades de trànsit, com s’ha fet ara per justificar la magnitud d’aquesta infrastructura, i sobretot, des de l’assumpció d’un discurs fals de consens i respecte.



Per tot això, llançam una campanya per donar suport a les nostres reivindicacions com a grup ecologista, i a les reivindicacions dels centenars de persones, que impulsen la Plataforma cívica Via Connectora, així NO! afectades per aquesta desorbitada obra pública que ens condemna a rendir culte a l’asfalt i al cotxe privat destruint territori, paisatge i identitat, i amb unes conseqüències socials i ambientals molt dures. Mallorca ja en té prou.



http://www.gobmallorca.com/viaconnectora/

 

Tags: carreteres, segon cinturo via connectora, Segón cinturo,

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents