Transport i infrastructures

10/11/10 EL GOB demana seny a PP i UM a l’Ajuntament de Palma pel que fa als temes de mobilitat

El setembre ja vàrem presenciar una iniciativa lamentable per part d’ambdós partits en relació als carrils bici i ara, volen paralitzar el tramvia per comptes de donar suport al seu impuls.

Dimecres, 10 de novembre de 2010

EL GOB demana seny a PP i UM a l’Ajuntament de Palma pel que fa als temes de mobilitat
El setembre ja vàrem presenciar una iniciativa lamentable per part d’ambdós partits en relació als carrils bici i ara, volen paralitzar el tramvia per comptes de donar suport al seu impuls.


És realment lamentable que els representants d’aquests dos partits polítics tenguin encara una visió  totalment obsoleta de la mobilitat. Esteim cansats de posar exemples i arguments que justifiquen cap on ha de tendir necessàriament la mobilitat a la Ciutat de Palma des de tots els punts possibles, congestió, qualitat de vida, renou, emissions contaminants, canvi climàtic, model de ciutat, accessibilitat, democratització de l’espai públic, usuaris potencials…

Efectivament, probablement ara, a mig any de les eleccions sigui el pitjor moment per presentar el projecte del tramvia ja que previsiblement serà un tema per al debat i la discusió política per comptes de ser un debat exclusiu de mobilitat, model de ciutat, responsabilitat ambiental i necessitat d’implantació de nous modes de transport públic a la Ciutat. Els ciutadans volem plantejaments estratègics que responguin a criteris tècnics i de sentit comú i no d’oposició política en el marc del període electoral.

ESTÀ DEMOSTRAT I S’HA D’IMPULSAR
El tramvia és una aposta de futur estratègica que ha de contribuir a optimitzar la xarxa de transport públic de Palma, insistim única i exclusivament des del punt de vista dels criteris de mobilitat sostenible, que hauria de ser compartida per totes les forces polítiques i que s’hauria d’impulsar independentment dels períodes electorals.

El GOB va fer els dia 24 d’octubre, Dia Internacional de Solucions Climàtiques, una demostració a Avingudes de quins són els modes de transport sostenible. Una demostració que ens va permetre visualitzar i experimentar la diferència entre els diferents mitjans de transport dins de la ciutat (cotxes, bus, bicicleta i tramvia) i ens ajuda a projectar quina seria la mobilitat desitjable (tant des del punt de vista d’ocupació d’espai, de renou, d’emissions de CO2 i en definitiva de qualitat de vida) per la ciutat de Palma i aquesta, passa necessàriament per potenciar els modes de transport públic i l’ús dels transports no motoritzats (bicicleta i a peu). Podeu veure els resultats de la simulació a http://www.gobmallorca.com/comuni/com2010/101029.html i consultar els resultats de la comparativa a http://www.gobmallorca.com/comuni/com2010/101029.html

Senyors de PP i UM no retrocedim en un tema tan cabdal pel futur de la ciutat i per assumir l’ineludible compromís amb el canvi climàtic al que cal fer front des de l’àmbit local. No ens faceu avergonyir davant de les ciutat europees de les que provenen la majoria dels nostres turistes on fa anys que saben quines són les infrastructures de futur.

Tags: carrils bici, demostrem-ho, mobilitat, palma, tramvia de palma

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents