Territori i urbanisme

04/11/10 El GOB demana als consellers del CIM que no votin a favor de Son Bordoi

El projecte de Son Bordoi és inviable perquè no té accessos factibles, no compleix amb la normativa de renous, ni té garantits els serveis bàsics.

 

Dijous 4 de novembre de 2010

El GOB demana als consellers del CIM que no votin a favor de Son Bordoi
El projecte de Son Bordoi és inviable perquè no té accessos factibles, no compleix amb la normativa de renous, ni té garantits els serveis bàsics.

 


Els tècnics del departaments de Territori i de Carreteres del Consell, emeteren ahir un informe en el que, malgrat la valoració general favorable a les modificacions del projecte, queda palesa la inviabilitat tècnica del projecte de Son Bordoi.

UN INFORME DESFAVORABLE PEL NOU ACCÉS PREVIST DES DE LA MA-19
El departament de carreteres del Consell, va informar desfavorablement la connexió directa que el projecte preveu de la urbanització amb la Ma-19 (autovia de Llevant), tant tècnicament com des del punt de vista de mobilitat i de capacitat de la infrastructura existent.

Per altra banda, apunta que el nou vial també previst i que xapa en dos la zona agrícola del Molinar, té condicionada la seva execució i operativitat a la construcció del nou vial de connexió del Molinar amb l’autovia i per tant no tendrà una resolució immediata.

En aquest sentit, si el projecte de Son Bordoi tirés endavant seria sense tenir els accessos resolts i per tant, incomplint un dels condicionants imposats per l’Ajuntament de Palma al seu informe i també un dels principals requeriments dels veïns del Molinar.

LA CONTAMINACIÓ ACÚSTICA IMPEDIRÀ L’OTORGAMENT DE LLICÈNCIES
Els tècnics del Consell de Mallorca, advertiren a més que la contaminació acústica del sector condicionarà la concessió de llicències, ja que en aquests moments els nivells sonors de l’àmbit de Son Bordoi no compleixen ni la normativa estatal ni l’autonòmica de renou.

NO TÉ RESOLTS ELS SERVEIS BÀSICS
A més, es constatà que el projecte no té garantit l’accés a l’aigua ni el tema d’evacuació de les pluvials. En aquest sentit no està justificat si les xarxes actuals podrien abastar les necessitats de la nova urbanització.

EL GOB DEMANA ARA ALS CONSELLERS DEL CIM QUE NO AVALIN EL PROJECTE DE SON BORDOI
Tècnicament i al marge dels impactes d’aquest projecte sobre l’àrea rural de Son Bordoi, queden palesos els aspectes que, tant des del punt de vista urbanístic, com ambiental, fan inviable el projecte de Son Bordoi i també evidencien el fracàs previst de l’estratègia d’impulsar nous creixements amb la construcció a les “reserves estratègiques de sòl” impulsades des de la Conselleria d’Habitatge del Sr. Carbonero.

És evident que, en general, el Govern ha errat amb la política d’habitatge incentivant més construcció i, concretament, que el projecte de Son Bordoi és un monumental error, avalat per l’Ajuntament de Palma que hi va votar a favor en el Ple del passat dijous, i que ara però, hauria de topar amb el sentit comú, les evidències tècniques i les línies que, al menys en l’àmbit del discurs polític (no sempre duit a la pràctica), s’han deixat entreveure per part del Consell de Mallorca en matèria d’ordenació del territori.

Tags: palma, son bordoi

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents