Biodiversitat

20/07/10 El GOB lamenta que la desprotecció de Son Bosc es consideri “d’interès autonòmic”

La llei, impulsada per PP i UM, ens fa sentir vergonya de ser ciutadans d’aquestes Illes.

Consideram intolerable que es pugui permetre el 25è camp de golf de Mallorca en una àrea que estava en tràmit d’incorporació al Parc Natural de s’Albufera.

Dimarts, 20 de juliol de 2010

El GOB lamenta que la desprotecció de Son Bosc es consideri “d’interès autonòmic”
La llei, impulsada per PP i UM, ens fa sentir vergonya de ser ciutadans d’aquestes Illes

Consideram intolerable que es pugui permetre el 25è camp de golf de Mallorca en una àrea que estava en tràmit d’incorporació al Parc Natural de s’Albufera


Amb els vots del Partit Popular i Unió Mallorquina, el Ple del Parlament ha aprovat avui una llei que considera que el camp de golf de Son Bosc és un projecte d’interès autonòmic i que per tant s’ha d’anular la tramitació que el Govern havia iniciat fa uns mesos per tal d’incorporar aquesta zona al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca.

Els importants valors naturals de Son Bosc han estat reconeguts a diferents informes científics i tècnics, fins i tot de la pròpia Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, i això havia motivat la iniciativa de protecció de la zona, avui avortada sense cap informe tècnic que ho justifiqui, i per simple aritmètica parlamentària: l’oposició al Govern, formada per PP i UM, té majoria a la cambra.

L’any 2003 la zona de Son Bosc ja fou incorporada al Parc Natural de s’Albufera, igualment sobre la base d’informes tècnics que reconeixen el seu elevat valor ecològic, però després de l’arribada de Jaume Matas a la presidència de la Comunitat Autònoma la zona fou desprotegida, precisament per permetre el projecte de camp de golf.

Recordem que la protecció de Son Bosc ha estat demandada per les més importants entitats de conservació europees i del món, com la UICN, el WWF y la RSPB, per citar les tres més importants. Precisament la darrera d’elles, la Royal Society for the Protection of Birds, recordava en el seu escrit, remès al President del Govern, que compta amb més d’un milió de socis al Regne Unit, una part important dels quals tria Mallorca per passar les seves vacances.

Des del GOB lamentam que PP i UM, amb la seva iniciativa de desprotecció de Son Bosc, transmetin a l’exterior una imatge tan lamentable de la nostra Comunitat Autònoma, fet que ens fa avergonyir com a ciutadans d’aquestes Illes. La mesura de desprotecció, atenent a interessos particulars ben concrets (podeu veure qui hi ha darrere el projecte de camp de golf a http://www.gobmallorca.com/sonbosc ) per permetre un altre camp de golf (ja en tenim 24 a Mallorca) i a un lloc de valor natural extremadament important és un fet escandalós, i és increïble que l’any 2010 encara puguin passar aquestes coses a les Balears.

Davant aquesta situació, el GOB anima al Govern a seguir avançant cap a la protecció definitiva de la zona, amb mesures com la llançada el passat 9 de juliol amb l’inici de tramitació de la declaració de Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

Tags: camps de golf,, interes autonomic, salbufera, son bosc

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents