Transport i infrastructures

30/04/10 mLa plataforma ciutadana “Mesa Cívica” s’incorpora a “CONBICI”

L’assemblea estatal de “Conbici”, celebrada a Màlaga recentment, ha aprovat la incorporació de la plataforma  ciutadana a aquest col·lectiu.

30 d’abril de 2010

LA PLATAFORMA CIUTADANA“MESA CÍVICA, MOU-TE PER CIUTAT”, S’INCORPORA A “CONBICI”.
L’assemblea estatal de “Conbici”, celebrada a Màlaga recentment, ha aprovat la incorporació de la plataforma  ciutadana a aquest col·lectiu.


Conbici és una federació de més de cinquanta associacions defensores de la mobilitat sostenible (fonamentalment, la bicicleta, però també els desplaçaments per als vianants i el transport públic en la ciutat), agrupant a milers de membres, l’àmbit de les quals s’estén a Espanya i Portugal, i que suposa un referent a Europa, des de fa més de vint anys.

Així mateix, el secretariat permanent de “Conbici” ha expressat la seva satisfacció pels assoliments  en matèria de mobilitat sostenible de l’actual consistori de Palma, que considera suposen una aposta decidida i valenta per un model de ciutat que s’està imposant a poc a poc en els països més avançats, al mateix temps que li exhorta que segueixi avançant en aquesta direcció.

Tal com va expressar Toño Peña, representant d’aquest secretariat, “les ciutats que no es dotin d’infrastructures ciclistes adequades quedaran despenjades  d’aquelles capdavanteres que les incorporin al seu disseny urbà, perdent atractiu turístic i competitivitat, per no parlar de la pobra imatge en els valors cívics dels seus dirigents. Podria dir-se, en certa manera, que una ciutat que en l’inici d’aquesta dècada no conti amb una xarxa de carrils bici efectius i interconnectats, i promogui la mobilitat sostenible en tots els àmbits, serà equiparable a una ciutat que, en la dècada dels 70 manqués encara de depuració d’aigües residuals.

D’altre banda, l’assemblea de Conbici va atorgar el seu premi anual a la cantant Cristina Rosenwinge, pel seu continuat suport a la bicicleta com mitjà de transport.

Tags: bicicletes, conbici, mesa civica, mobilitat

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents