Territori i urbanisme

19/02/10 El GOB denuncia obres il·legals a l’espai protegit de Cala Sequer

 

19 de febrer de 2010.

El GOB denuncia obres il·legals a l’espai protegit de Cala Sequer


El GOB ha remes una denuncia a l’Ajuntament de Manacor i a l’Agència de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca perquè actuï davant unes obres il·legals presumptament sense llicència dins un dels espais protegits més emblemàtics de l’illa: Cala Sequer, a les Cales verges del municipi de Manacor. Les obres es duen a terme a la gran mansió que s’hi va començar a construir fa prop de 20 anys i que ja va ser motiu d’una intensa campanya contra aquesta construcció de gran impacte ambiental i també en defensa de les Cales Verges en els anys 90.

Ara i llavors entenem que aquella construcció vergonyosa es va acabar de construir il·legalment, situada en el pitjor lloc possible en quant a impacte paisatgístic i amb un excés de volum escandalós que els promotors van reconèixer però encara ara no han esbucat malgrat ens consti que l’ajuntament així ho va exigir. De fet la mansió té més de 1.700 metres quadrats edificats, el que causa un impacte inqüestionable. El GOB també va denunciar en el seu moment el tancament amb reixeta (restringit a ANEI) i el desviament del camí tradicional d’accés a la cala. Ara la propietat  està duent a terme noves obres, presumptament, sense llicència municipal.

El GOB ha sabut que la propietat (Euroagrique de comercio S.L.) va intentar el juny de 2009 que la Comissió Insular d’Urbanisme els exonerés de demanar llicència, però aquesta els hi va comunicar que era preceptiva. Pel que sabem l’Ajuntament no els ha concedit cap llicència, cosa que tampoc no els ha aturat.

El GOB demana que s’esbuqui tot lo edificat il·legalment
Malgrat que el pitjor ja estigui fet fa temps, el GOB ha demanat a l’ajuntament de Manacor que torni a obrir l’expedient d’aquesta construcció i aturi les obres il·legals. Així mateix  també s’ha reclamat que es faci complir la legalitat als promotors, fent esbucar tot l’excés de volum edificat en el seu moment, a fi de reduir l’impacte paisatgístic que aquesta construcció, que mai s’havia d’haver consentit, va provocar.

Tags: cala sequer, manacor

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents