Residus

30/11/09 El GOB reparteix més de 400 bosses ecològiques reutilitzables a Esporles i Santa Maria del Camí

Amb aquesta acció el GOB calcula que s’hauran deixat d’usar unes 1.000 bosses de plàstic.

Dilluns, 30 de novembre de 2009

El GOB reparteix més de 400 bosses ecològiques reutilitzables a Esporles i Santa Maria del Camí
Amb aquesta acció el GOB calcula que s’hauran deixat d’usar unes 1.000 bosses de plàstic.


El GOB amb el suport de la Direcció Insular de Gestió de Residus del  Consell de Mallorca, dugué aquesta cap de setmana la campanya “De Residus, gens ni mica”, als mercats d’Esporles i de Santa Maria del Camí, d’aquesta manera el GOB fomenta la compra responsable, la compra sense bosses de plàstic i dóna suport també a la campanya de les “Bosses Vermelles de Rebuig d’Esporles”

Durant el passat cap de setmana la Família Carmanyola amb el seu espectacle de carrer i membres del GOB repartiren als mercats d’Esporles i Santa Maria més de 400 bosses de cotó ecològic i de comerç just i més de 1.000 díptics informatius sobre reducció de residus que divulgaven alternatives a la bossa de plàstic i bones pràctiques per tal de fomentar l’ús de bosses reutilitzables ecològiques.

Amb aquesta acció el GOB sensibilitzà als compradors i als comerciants sobre la necessitat de substituir les bosses de plàstic perquè són un problema ambiental de primera magnitud. Cada habitant de l’estat espanyol genera anualment 238 bosses de plàstic, això suposa que la generació anual de 100.000 Tm de residus i 440.000 tonelades de Diòxid de Carboni, i per tant, contribueixen a incrementar el canvi climàtic.

Recordàrem a la població que el Pla Nacional de Residus obliga a reduir el 50% de les bosses de plàstic l’any 2010 i l’objectiu del 2015 és una reducció del 75%; posarem com a exemple la prohibició de les bosses de plàstic a països com França, Índia o Argentina i a ciutats dels EUA com San Francisco.

El GOB aprofità per donar l’enhorabona i expressar el seu suport al municipi d’Esporles per la campanya que ha impulsat des de fa uns mesos, per tal de fomentar la reducció de residus i el reciclatge: “les bosses vermelles de rebuig”. Aquesta iniciativa modèlica sobre el pagament de taxes de residus en funció de la generació de la fracció de rebuig que es genera, forma part de les alternatives positives que el GOB demana que s’implementi a altres municipis de Mallorca.

El proper més de desembre la campanya “De Residus, gens ni mica” i la Família Carmanyola arribaran al mercat municipal de Santa Catalina.

Tags: de residus gens ni mica, esporles, pla nacional de residus, recollida selectiva, Santa Maria

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents