Residus

26/08/09 Estellencs s’afegeix a la campanya del GOB, “ De Residus, gens ni Mica”, amb un sopar Sostenible amb Plats i tassons reutilitzables.

El sopar de frit estava enmarcat dintre les festes de Sant Joan Baptista i va contar amb l’actuació de “La Familia Carmanyola”.

26 d’agost de 2009

Estellencs s’afegeix a la campanya del GOB, “ De Residus, gens ni Mica”, amb un sopar Sostenible amb Plats i tassons reutilitzables.
El sopar de frit estava enmarcat dintre les festes de Sant Joan Baptista i va contar amb l’actuació de “La Familia Carmanyola”.


El municipi d’Estellencs es sumà ahir a la iniciativa engegada pel GOB  amb el suport del Departament Insular de Gestió de Residus del Consell de Mallorca, “De Residus, gens ni mica”. Aquesta adhesió es va fer efectiva amb un sopar sostenible amb plats i tassons reutilitzables, aconseguint d’aquesta manera la reducció de residus com són els plats i tassons de plàstic que tenen un únic ús.

L’acte d’ahir estava enmarcat dintre les festes patronals de Sant Joan Baptista, consistent en un sopar de frit, que cuinaren les “madones” del poble.  El sopar va estar dinamitzat per “la família carmanyola”, un espectacle d’animació teatral amb contingut ambiental a càrrec de la companyia “Los Guasones”. Aquesta actuació té l’objectiu d’explicar de manera divertida la importància de reduir els residus fomentant la utilització d’estris alternatius com els tassons i plats reutilitzables, la carmanyola, la senalla, la cantimplora, els torca-boques de tela, com a opcions fonamentals per tal d’evitar produir residus innecessaris.

La vaixella  utilitzada ahir va ser cedida per entitats que ofereixen aquest servei per tal de col·laborar des d’altres àmbits a la reducció de residus. Aquestes entitats són el Consell de Joventut de les Illes Balears (CJIB) i l’Obra Cultural Balear(OCB), a dia d’avui són moltes més les entitats i ajuntaments que ja si han afegit.

Els tassons i plats reutilitzables són una alternativa segura, eficient i higiènica sempre i que el seu ús sigui el correcte. Aquestes vaixelles contribueixen de cada cop més a aturar  una problemàtica creixent com és la producció de residus a les festes. Així mitjançant un servei de prèstec de tassons ben organitzat com s’ha demostrat durant anys a indrets de l’Illa, com Puigpunyent, Santa Maria del Camí, Binissalem, Muro, Porreres, Pollença, Esporles i molts altres municipis. Així com també grans esdeveniments organitzats per Joves de Mallorca per la Llengua, S’Altra Senalla i el GOB mateix, són dels molts exemples que garanteixen la viabilitat i el bon funcionament que suposen els tassons reutilitzables.  Pel que fa la higiene, no suposen cap risc si  un cop utilizats són retirats per a la seva neteja amb renta-vaixelles tal com exigeixen les entitats que presten aquest servei, tot recomanant empreses especialitzades en la neteja de tassons. Tot plegat una qüestió de sentit comú i civisme.

Si voleu sabre més coses de la campanya “ De residus, gens ni mica”, consultau la següent adreça:
http://residuminim.wordpress.com/

Ajuda’ns a seguir impulsant aquesta i altres línies de treball

Més notícies de la mateixa àrea temàtica

Notícies recents